Cihanbeyli  Belediye Başkanı Mehmet Kale, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İslam aleminin sevgi ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) her zamankinden daha çok ihtiyacı var. O’nun ve ashabının yaşadığı devir, insanlık tarihinin en mutlu, en adaletli ve en huzurlu yaşam devridir. İşte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumu da bu asrın müjdecisidir” dedi.
Mevlid Kandili’nde yapılacak dualarda, insanlığın sıkıntılarının giderilmesi için niyazda bulunulmasını isteyen Belediye Başkanı Kale, kandilin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Cenab-ı Allah’ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve çevremiz için yapacağımız dualara, tüm insanlık için yapacağımız duaları da ekleyerek, gönülden dua etmeliyiz. Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili, kutlu bir olaydır. Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, inşallah hayırlı gelişmelere vesile olur. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yolunda olumlu kapılar açılır. Ben bu vesile ile tüm hemşerilerimizin kandilini tebrik ediyor, ilçemiz başta olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam âlemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.